Kiropraktik til babyer, børn og unge

Kiropraktisk behandling af babyer samt børn og unge

FamilieKiropraktik behandler både spædbørn – fra de er få dage gamle – og børn i før-skolealderen, skolealderen samt teenagealderen

Det er ikke sjældent, at børn går rundt med problemer i rygsøjlen eller andre led, uden at det er blevet opdaget. Dette kan skyldes medfarten under fødslen, fald på legepladsen, dårlige siddestillinger i skolen eller en for tung rygsæk.

Det er vigtigt at få børnene tjekket af en kiropraktor, da der – hvis der er låsninger i rygsøjle eller andre led – kan opstå problemer i teenage- og voksenårene. Forskning viser, at har man haft problemer i rygsøjlen som barn, vil man med stor sandsynlighed også få det som voksen ... hvis der ikke gøres noget kiropraktisk ved låsningen. Rygsøjlen beskytter rygmarven og nerverne, der løber til alle dele af kroppen – og påvirker altså også organer såvel som immunforsvar. Børn med låsninger i rygsøjlen lider ofte af astma, øre-, næse-, halsproblemer og generelt nedsat immunforsvar sammenlignet med børn uden låsninger.

FamilieKiropraktiks behandlinger af spædbørn og børn tilpasses barnets størrelse og behandlingen sker blidt og smertefrit. Generelt anbefaler vi, at alle spædbørn kontrolleres efter fødselen og derefter en gang om året. Ligeledes anbefaler vi, at gravide tjekkes under graviditeten samt efter, at de har født på grund af den store belastning, som bækkenet udsættes for under fødselen.

Gravide

Mange gravide døjer med gener fra bækkenet, brystryggen og lænden på grund af den øgede vægt fortil, de hormonelle forandringer i kroppen og påvirkningen af nerverne i bækkenet. Låsninger i f.eks. rygsøjle og bækken kan føre til, at der opstår problemer med at gå og sidde normalt samt at sove. Løser man op for disse låsninger vil problemerne kunne afhjælpes. Barnet får samtidig bedre vilkår, da låsninger i f.eks. bækkenet kan føre til mere trange forhold for barnet. Dermed kan barnet komme til at ligge forkert – og i en fødselssituation vil barnet have sværere ved at komme ud. Derudover er den gravide bedre forberedt til fødslen og de fysiske udfordringer, der følger med en fødsel, når ryg og bækken bevæger sig frit.

I behandlingen af gravide tager vi højde for den ekstra fylde fortil. Behandlingsbriksen kan indstilles, så der er plads til maven.

Spædbørn

Under fødslen udsættes barnets nakke ofte for en belastning – både under naturlig fødsel og ved kejsersnit. Dette kan give store gener for barnet med megen gråd, problemer med at sove, uro, luft i maven og kolikagtige symptomer til følge.

De små kan ofte have en favoritside, som de kigger til, når de sidder og ligger. Dette kan medføre skævt kranium. Disse børn vil ofte kun ammes ved det ene bryst, fordi de har smerter i nakken og ikke kan bevæge hovedet frit. Dette skyldes som regel, at nakken er låst – ligesom når vi voksne får et hold i nakken. Barnets hofter kan også blive påvirket under fødslen, hvilket kan føre til, at barnets motoriske færdigheder forsinkes og besværliggøres, når barnet skal lære at kravle og gå. Låses der ikke op for dette, når de er små, kan deres nervesystem blive påvirket, så de må døje med følgerne af denne påvirkning senere i livet i form af nedsat immunforsvar, koncentrationsproblemer, forsinket motorisk udvikling etc.

Før-skolealderen

I disse år lærer barnet ofte også at cykle og det kan resultere i en del fald og uheld – ofte med skadelig påvirkning af nerverne i rygsøjlen til følge og dermed risiko for problemer i rygsøjle eller andre led. Problemerne i rygsøjlen kan dog også skyldes låsninger opstået i spædbarnsalderen som nævnt ovenfor. Disse problemer følger med videre i livet, hvis der ikke tages hånd om dem. Barnet kan klage over symptomer som ondt i hovedet eller nakken, ondt i lænden, ondt i maven ... eller barnet kan være uroligt og have svært ved at koncentrere sig. Der kan opstå problemer som sengevædning samt andre symptomer som svækket immunforsvar med udslet, øre-, næse- og halsproblemer.

Skolealderen

I denne periode af deres liv sidder børn mere. I skolen skal de vænne sig til at sidde på ofte dårligt egnede stole. Mange børns aktivitetsniveau falder i skoletiden og de bærer ofte på tunge rygsække. Ydermere sidder mange unge bøjet over bærbar, ipad og mobiltelefon i fritiden, med dårlige siddestillinger til følge.

Børnene kan i disse år klage over hovedpine/migræne og ondt i ryggen. De kan ligeledes have svært ved at koncentrere sig samt være urolige. Endvidere kan de kæmpe med nedsat immunforsvar i form af gentagne øre-, næse- og halsproblemer. Får man taget hånd om låsningerne, vil nervesystemet arbejde optimalt og være i stand til at holde kroppen sund og stærk.

Læs om KISS/KIDD børn ...
Gode råd ...